Waterstofauto die 2000 km ver kan op 1 tank


"Nieuwe katalysator kan waterstof goedkoper en duurzamer produceren, direct bij de consument"


Hyundai Nexo - 900 km:

De eerste waterstofauto van Australiƫ komt op de markt, compleet met oplaadstations in slechts 5 minuten.De auto reist 665 kilometer met de tank vol en zuivert de lucht terwijl hij vooruit gaat.

Voor het eerst wordt waterstofbrandstofceltechnologie serieel toegepast in een handelsauto en maakt bovendien zo'n belangrijke autonomie mogelijk, met zeer verminderde laadtijden.


Dit is Hyundai Nexo, een kleincilinderauto die alle autofabrikanten ter wereld verslaat en een duurzaamheidsrecord neerlegt, met een lading van 6,27 kilo waterstof die 449.100 liter lucht zuivert tijdens de reis (net zozeer als het verbruik n van ademhaling van 33 personen voor een hele dag) en het stoot alleen maar water af in je uitlaatpijp. Deze auto produceert geen CO2 of andere vervuilende uitstoot; bedenk maar dat een equivalent voertuig, met een traditionele verbrandingsmotor, op dezelfde afstand ongeveer 126 kg CO2 uitstoten.De waterstofmotor komt daarmee de automarkt binnen en wil zich aansluiten bij de elektrische onder de duurzame mobiliteitsoplossingen die de wereld aanneemt.

Hyundai wordt daarmee de eerste autofabrikant ter wereld die een waterstofbrandstofcelvoertuig voor de markt produceert.De auto is uitgerust met een waterstofbrandstofcelsysteem dat, om elektriciteit op te wekken, het gas door een membraanstructuur gaat waar het de lucht uit de buitenomgeving ontmoet, een proces dat een elektromotor voedt. De overmaat opgewekte elektriciteit, inclusief energie die tijdens het remmen wordt opgeslagen, wordt opgeslagen in een lithium-ion batterij. Het opnieuw plaatsen van de nexo duurt 5 minuten. Het eerste land dat de auto te koop zette was Australiƫ, waar ook de eerste tankstations werden gebouwd.Een ware visie op een duurzame toekomst.HOPIUM MACHINA 1000km:


Hyperion XP-1. 1600km:


Toyota Mirai 650 km:Top 7 New Hydrogen Vehicles: