Kassaloze Aldi in Utrecht

Koopgedrag sturen:

Het systeem kan ook misbruikt worden om het koopgedrag van mensen te sturen. In april kondigde Barbara Baarsma van de Rabobank aan dat de bank klanten via het bankafschrift gaat laten zien wat de CO2-uitstoot is van hun aankopen. Baarsma zou het ook een prima idee vinden als op producten in supermarkten voortaan de CO2-uitstoot wordt vermeld. "Dan kunnen mensen goed geïnformeerd hun keuzes maken.

Bron blckbx.tv. : https://www.blckbx.tv/economie/geen-privacy-in-eerste-nederlandse-supermarkt-zonder-kassas


Bijna 500 intelligente camera's hangen in de winkel die alle bewegingen van de klanten en van de producten registreren. De camera's maken geen gebruik van gezichtsherkenning.

Bron Redactie24.be : https://www.redactie24.be/shopping/winkelen-bij-aldi-zonder-producten-te-scannen-en-zonder-kassa-zo-werkt-het-141575


Aldi zegt in het privacybeleid dat het geanonimiseerde IP-adressen verzamelt en daardoor geen individuele bezoekers kan achterhalen. Wel gebruikt de app Adobe Analytics dat een uitgebreide fingerprint maakt van apparaatgegevens. De informatie wordt op Amerikaanse servers opgeslagen. Gebruikers moeten ook verplicht hun e-mailadres, telefoonnummer en woonadres opgeven bij het aanmaken van hun account.

Bron Tweakers.net : https://tweakers.net/nieuws/199156/aldi-opent-kassaloze-winkel-in-utrecht.html