Zorgverlener

Een doordenker voor de zorg

"Als je nog nooit lijkzakken hebt dichtgeritst tijdens een dienst, zou je niet moeten kunnen beslissen hoeveel verpleegkundigen en zorgkundigen verdienen.Als je nog nooit iemand hebt zien stikken in zijn of haar eigen bloed, zou je niet moeten kunnen beslissen hoeveel verpleegkundigen en zorgkundigen verdienen.Als je nog nooit in het gezicht bent geslagen omdat je probeerde je de bewoner probeerde te helpen, zou je niet moeten kunnen beslissen hoeveel verpleegkundigen en zorgkundigen verdienen.Als je nog nooit iemand hebt gehad die je smeekte om hem of haar niet te laten sterven of juist wel, zou je niet moeten kunnen beslissen hoeveel verpleegkundigen en zorgkundigen verdienen.Als je nog nooit in de ogen van familie moet kijken toen ze hun familielid zagen sterven, zou je niet moeten kunnen beslissen hoeveel verpleegkundigen en zorgkundige verdienen.Als je je naasten nog nooit hebt verteld dat je dienst 'prima' was om hen te sparen van wat je die dag hebt gezien en gedaan, zou je niet moeten kunnen beslissen hoeveel verpleegkundigen en zorgkundige verdienen. Als je nog nooit wekelijks gebeld en gesmeekt wordt om in te springen en je uren en plannen altijd wijzigingen. Als je nog nooit ribben hebt gevoeld die breken bij het reanimeren van iemands familielid, zou je niet moeten kunnen beslissen hoeveel verpleegkundigen en zorgkundige verdienen.Jarenlang zijn verpleegkundigen en zorgkundigen onderbetaald en ondergewaardeerd geweest en het leek niemand het iets te kunnen schelen.Nu de gezondheidszorg op instorten staat, maakt iedereen zich zorgen. Burn out en depressies zijn dagelijkse kost. 

De zorg is OP!

Verpleegkundigen en zorgkundigen verlaten het beroep in rap tempo.Misschien komt het door de jaren waarin we 1% loonsverhoging kregen en amper rekeningen konden betalen. Misschien komt het doordat verpleegkundigen en zorgkundigen steeds meer moeten doen met minder. Misschien komt het door de verschrikkelijke personeelsverhoudingen. De redenen zijn eerlijk gezegd eindeloos.Laten we ons zorgen gaan maken over het behoud van verpleegkundigen en zorgkundigen, eerlijk salaris, veiligheid van personeel, enz.Laten we niet zover komen dat je een verpleegkundige of zorgkundige nodig hebt en er is er geen één meer over."

De zorg kreunt, ze roept en tiert, de zorg vloekt, smeekt en bedelt, de zorg is ten einde alle krachten. Maar wie luistert? 

Wie zorgt voor de zorgverlener?

Werklozen in de zorg pushen: